Το πρόγραμμα υλοποιείται με την συνεργασία του Εργαστηρίου Λαογραφίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ολοκληρώνεται το τριετές πρόγραμμα «Εισαγωγή στην επιστήμη του Λαϊκού Πολιτισμού» της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας, τμήμα του φορέα πολιτισμού της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού. Τα εξ αποστάσεως (e-learning) μαθήματα γίνονται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ειδικότερα οι εγγραφές για το Εαρινό Εξάμηνο 2020-21 στην Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας (http://learn.cultureacademy.gr/) αφορούν το μάθημα «Λαϊκός Πολιτισμός και Τοπική Πολιτιστική / Τουριστική Ανάπτυξη» (ΣΤ’ εξάμηνο, β’ κύκλος) με επιστημονικούς υπεύθυνους: Μ. Γ. Βαρβούνη, Καθηγητή Λαογραφίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νάντια Μαχά -Μπιζούμη, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., Δρ Αλέξανδρο Καπανιάρη, Μεταδιδακτορικό Ερευνητή Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ., Μέλος Σ.Ε.Π. στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το μάθημα «Λαϊκός Πολιτισμός και Τοπική Πολιτιστική / Τουριστική Ανάπτυξη» του ΣΤ’ εξαμήνου προσφέρεται για δεύτερη φορά (β’ κύκλος) όπως είχε πραγματοποιηθεί και με τα υπόλοιπα πέντε εξάμηνα του προγράμματος.
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από 25/2/21 έως 6/3/2021 στην ιστοσελίδα http://learn.cultureacademy.gr/login/index.php
Για να διαβάσετε το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να επισκεφτείτε το σύνδεσμο: http://learn.cultureacademy.gr/mod/page/view.php?id=8
Σκοπός του συγκεκριμένου καινοτόμου προγράμματος είναι να επιμορφώσει τις/τους συμμετέχουσες/ντες σε πεδία του λαϊκού πολιτισμού, αλλά να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η επιστήμη της Λαογραφίας δεν είναι μια στατική επιστήμη, αλλά συνεχώς εξελισσόμενη, που καταγράφει και ερμηνεύει τις νέες όψεις και εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και της λαϊκής δημιουργίας.
Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε εξαμηνιαίου μαθήματος οδηγεί σε χορήγηση βεβαίωσης του συγκεκριμένου μαθήματος.
Από την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας